Υποδαπέδια θέρμανση

Νερό χαμηλής θερμοκρασίας, από 35°C έως 45°C κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκιβωτισμένους στο δάπεδο και μεταφέρει θερμότητα στο θερμομπετόν που περιβάλλει τους πλαστικούς σωλήνες.

Έτσι, το δάπεδο ακτινοβολεί θερμότητα, που διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο!

Οι ιδανικές συνθήκες ζέστης, ευεξίας και θερμικής θαλπωρής, με το χαμηλότερο λειτουργικό και ενεργειακό κόστος, δημιουργούν περιβάλλον ιδανικό! Μέσα και έξω από το σπίτι σας!

Άλλωστε, η εταιρία μας παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υλικών για την εγκατάσταση μιας υποδαπέδιας θέρμανσης, με πολύχρονη εγγύηση σε όλα τα εξαρτήματα της κατασκευής.

Εφαρμογές υποδαπέδιας θέρμανσης

Σπίτια, σχολεία, δημόσια κτίρια, επαγγελματικοί χώροι, ξενοδοχεία αλλά και άλλοι πιο απαιτητικοί χώροι, όπως κατοικίες με εσωτερικά μπαλκόνια, εκκλησίες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή ελεύθερες επιφάνειες, όπως parking, είσοδοι γκαράζ, εξωτερικές σκάλες, γέφυρες, γήπεδα, ή αεροδιάδρομοι... καλύπτουν άψογα αισθητικά και λειτουργικά τις ανάγκες τους, καθώς η υποδαπέδια θέρμανση λόγω της ομοιόμορφης κατανομής θερμότητας και της κλιμάκωσης της θερμοκρασίας καθ ύψος, επιτρέπει τη θέρμανση χώρων με μεγάλο ύψος οροφής!

 

Μελέτη υποδαπέδιας θέρμανσης

Η αρχή είναι το ήμισυ του... παντός.

Για αυτό μια σωστή και αξιόπιστη μελέτη αποτελεί την εγγύηση για την απρόσκοπτη και οικονομική λειτουργία ενός συστήματος θέρμανσης-δροσισμού. Κάθε σύστημα θέρμανσης σχεδιάζεται με βάση τις μονώσεις, τις κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες του κτιρίου, αλλά και τις δικές σας απαιτήσεις και ανάγκες θέρμανσης! Οι έμπειροι μηχανολόγοι μας χρησιμοποιούν την καλύτερη, στον κλάδο αυτό, τεχνολογία, ενώ το τμήμα μελετών μας αποτελείται από:

Έμπειρους Μηχανολόγους-Μηχανικούς, εξειδικευμένους στις μελέτες υποδαπέδιας Θέρμανσης-Δροσισμού

Μηχανολόγο-Μηχανικό, εξειδικευμένο σε Γεωθερμικές εφαρμογές

Μηχανολόγο-Περιβαλλοντολόγο

Είναι η ομάδα που σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, με επί τόπου παρουσία, δίνει λύσεις και κατευθύνσεις για την τοποθέτηση του συστήματος. Ο πελάτης ενημερώνεται για την προκοστολόγηση του έργου βάσει των δυνατοτήτων της εφαρμογής και των αναγκών του. Σε περίπτωση ανάθεσης του έργου, πραγματοποιείται αναλυτική μελέτη και παραδίδεται μαζί με τα προϊόντα και το σχέδιο τοποθέτησης της εγκατάστασης.

Κυκλώματα Σωληνώσεων υποδαπέδιας θέρμανσης

Βασική αρχή της μελέτης είναι η τοποθέτηση των σωλήνων σε σχήμα κοχλία σε μικρού μήκους κυκλώματα. Έτσι πετυχαίνουμε άριστη κατανομή της θερμοκρασίας του χώρου με χαμηλή θερμοκρασία προσαγωγής. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την τέλεια εξισορρόπηση που εξασφαλίζει ο συλλέκτης, εγγυώνται την οικονομικότερη λειτουργία της υποδαπέδιας Θέρμανσης-Δροσισμού.

Πλεονεκτήματα υποδαπέδιας θέρμανσης

Ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας

χωρίς θερμοκρασιακές διαφορές, αφού οι σωληνώσεις καλύπτουν όλη την επιφάνεια του δαπέδου και η θερμότητα διαχέεται στο χώρο μέσω ακτινοβολίας (70% - 75%) και μεταφοράς (25% - 30%).

Χαμηλό λειτουργικό κόστος

με χαμηλή θερμοκρασία προσα γωγής (35°C-45°C) και με σχεδόν μηδενικές απώλειες δαπέ δου, επιτυγχάνουμε ομοιόμορφη κατανομή θερμό τητας και κλιμάκωση θερμοκρασίας κατά ύψος, αντίστοιχα!

Υγιεινή διαβίωση

δίνοντας ανάσες ζωής σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή πάσχοντες από άσθμα και αλλεργίες , εξαλείφοντας τα μειονεκτήματα των κοινών θερμαντικών σωμάτ ων όπως η ξηρή ατμόσφαιρα και η σκόνη αλλά και σεβόμενοι την ανθρώπινη φυσιολογία, που απαιτεί κρύο κεφάλι και ζεστά πόδια, με ιδανική κατανομή θερμότητας!

Ήπιες μορφές ενέργειας

λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που απαιτούνται από το σύστημα είναι δυνατή η χρήση ενέργειας, όπως οι αντλίες θερμότητας είτε γεωθερμιας ή αέρος - νερού οπως επίσης και η ηλιακή υποβοήθηση

Συνδυαστική λειτουργία

με έναν μόνο λέβητα ,ή αντλία θερμότητας μπορούμε να θερμάνουμε κάποιους χώρους με ενδοδαπέδια θέρμανση και άλλους με θερμαντικά σώματα ή fan-coils. Από τον ίδιο λέβητα τροφοδοτούμε και τα ζεστά νερά χρήσης του κτιρίου.

Σεβασμός στο περιβάλλον

με λιγότερες ώρες λειτουργίας του λέβητα, που συνεπάγεται χαμηλότερη εκπομπή καυσαερίων και εξοικονόμηση ενέργειας και με ζεστό νερό προσαγωγής, χαμηλότερης θερμοκρασίας (35°C-45°C) από αυτό των κοινών θερμαντικών σωμάτων (70°C-80°C).

Απόσβεση κόστους βραχυπρόθεσμα

γιατί απολαμβάνετε:

1. μειωμένη κατανάλωση καυσίμων (πάνω από 30%). σε περίπτωση λεβητα ή (πάνω από 60%) με αντλία θερμοτητας .

2. μειωμένο κόστος κτιριακής συντήρησης (αποφυγή μαυρισμάτων σε τοίχους & κουρτίνες).

3. χαμηλό κόστος συντήρησης ειδικά εαν η πηγή θερμότητας είναι αντλια

Εξοικονόμηση χώρου

ελευθερώνοντας χώρο που εσείς θα εκμεταλλευτείτε και θα διακοσμήσετε, όπως σας αρέσει!

 


Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.